En kurs i mirakler Avkodad – Pam Grout #2

”Vi har idag odiskutabla bevis för att de två grundläggande delarna av vår fysiska verklighet – tiden och rummet – är ungefär lika stabila som ett Jenga-torn. Och det är det som EKIM handlar om. Kursen bygger på tanken att medvetandet skapar den materiella världen. Den säger att vi människor på förhand bestämmer hur vi vill uppleva vårt liv, att vi på förhand väljer vad vi vill se. Problemet är att vi blickar ut i världen med ett jättekomplex i bagaget.
Så för att förändra den riktning som mitt liv tagit är jag tvungen att aktivt se och förvänta mig en annan verklighet. Men alltför ofta lägger jag tid och uppmärksamhet (medvetande, om man så vill) på det jag INTE vill ha. Men det är bara en dålig vana. Och som alla dåliga vanor kan den förändras genom daglig medveten träning.”

Lektion 2: ”Jag har givit allt jag ser all den mening som det har för mig”

”Jag skapar just nu en innebörd hos ett stort klot, ett fredsträd som jag köpt från en konstnär på Haiti, en vaxmålning som jag gjorde när jag skrev en artikel för Cooking Light om konstnärsläger i Carmel. Det är allt! Se dig omkring. Och notera de saker som du ger mening till.”

Okej, nu är det min tur. Jag sitter återigen i vardagsrummet och tittar runt. Jag skapar just nu en innebörd i ett vackert gammalt hörnskåp, min moon-board tavla som jag gjorde i början på året, ett par vackra gamla konsolhyllor, en figurin som heter ”Bältesspännaren”, öppna spisen, en cool gipstavla, mitt löpband, massagefåtöljen …. oh my god jag kan nog hålla på i all oändlighet! Hm, kanske är jag lite väl fäst vid mina saker och mitt hem?

Nu passar det att nämna vad rubriken för den här lektionen säger:
”Knäppgökar är vi allihopa”
Ha ha ha jag jag är nog också en knäppgök hi hi

Som jag känner nu så gör det mig ingenting jag jag ger en mening till så många saker men jag är öppen för att jag kommer att känna annorlunda ju längre jag kommer i min resa med ”En kurs i mirakler Avkodad”.

Hur är det för dig? Är du som jag eller tvärtom?

Oavsett Knäppgök eller inte så önskar jag dig en alldeles fantastisk dag!

Med kärlek
Helene

Du kanske även gillar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *