Den dolda narcissisten

Det är lätt att tro att alla narcissister är lätta att känna igen för att de är oempatiska, grandiosa och självupptagna. Men det är långt ifrån sanningen. Den dolda narcissisten har ett förfinat sätt som får oss att tro att den är empatisk och kärleksfull. Men kom ihåg, att visa känslor innebär inte att man är empatisk.

Den dolda narcissisten blir lätt förolämpad och kränkt och skuldbelägger andra för det. Den använder sitt lidande för att kontrollera oss. Den dolda narcissisten kan uttrycka oro för dig och erbjuda sig att hjälpa dig men det är enbart för att du ska må bättre så den kan få det den behöver av dig.

Den dolda narcissisten är ofta högt uppskattad av andra som inte sett masken falla. Den dolda narcissisten kan ge komplimanger och höja dig till skyarna om den har vinning för det. Men den kan också efter en komplimang säga nåt sårande på ett sätt som gör att du inte hinner reagera. Du kanske till och med tvivlar på att du hörde rätt för att det var så kränkande.

Det är väldigt viktigt att inte fastna i att försöka förstå vad det är som driver en narcissist eller vilja förstå varför de gör som de gör.
Det allra viktigaste är att stanna i dig, våga känna det du är utsatt för och sluta förneka eller förklara bort manipulation och elakheter.

Vill du veta mer titta gärna på den här filmen. Ju mer vi känner till hur den dolda narcissisten är och släpper förnekelsen över att vi blir manipulerade desto mindre makt får dem över oss.

Du kanske även gillar