Narcissistens metoder #3

Flygande apor och smutskastning

Flygande apor är personer som narcissisten har manipulerat och som går narcissistens ärenden. Narcissisten använder hela sin charm och karisma för att få sina flygande apor med sig. Du känner dig speciell och du dras in i narcissistens spel utan att du fattar vad som pågår. Du är anförtrodd, narcissisten säger att den berättar allt för dig, allt som ingen annan får höra. Du tror på allt narcissisten säger och har inga som helst problem att göra det den ber dig om, gå ärenden, snoka eller spionera. Du har blivit narcissistens flygande apa. För att undvika detta, när du hör skvaller om en person som du anser vara en bra person gå till den och fråga vad som händer.

Smutskastning använder narcissisten för att skada en person och då är flygande apor en bra metod för att göra så stor skada som möjligt. På en arbetsplats kan det gå till så att någon beter sig så illa att du till sist du får nog och klagar hos chefen som tar upp detta med personen i fråga som är narcissist. Då börjar narcissisten sprida lögner om dig till andra som i sin tur går till chefen och klagar. Så nu är det du som är kallad till chefen som fått höra att du sprider lögner om narcissisten.Narcissisten gör detta när den är på väg att bli avslöjad. För att rädda sig själv ur situationen får den andra att tro att den är offret och du som klagade är förövaren.

Narcissisten väljer ofta de personer som tillfogar dig störst skada och står dig närmast så att de ska vända dig ryggen. Det gör att du känner dig oerhört ensam och det finns ingen som du kan lita på. Det här är oerhört smärtsamt att bli utsatt för. Det kan förstöra ditt jobb, ditt företag, din familj och hela din livssituation.

Du kanske även gillar