Våga vara jag

Våga vara jag

Under helgens utbildning fick vi till uppgift att skriva ner vad som varit svårt i livet. Jag skrev en hel del saker men det som stack ut, som skapade störst resonans inom mig var orden ”Våga vara jag”.
Jag ritade en ram runt de orden för jag kände att de var betydelsefulla, men jag visste inte då på vilket sätt.

Som alltid efter en utbildningshelg är jag helt fri från åtaganden på måndagen för att ge utrymme för återhämtning och reflektion. Jag ligger i min sköna massagefåtölj och blir härligt knådad, jag blir så avslappnad då och antingen somnar jag eller så dyker insikter och idéer upp. Och då helt plötsligt dyker orden upp igen: Våga vara jag. Jag låter tankarna vara utan att försöka styra dem, jag är mer nyfiket iakttagande på vad som kan dyka upp.
Efter en stund förstår jag varför orden var så viktiga! Jag ska våga vara jag helt enkelt, här på hemsidan när jag bloggar ska jag blogga om det som är aktuellt för mig just den dagen. Nu pratar jag inte om vardagens alla göromål utan allt som har med personlig och andlig utveckling att göra. Personlig och andlig utveckling är min passion och jag ska dela med mig av det till er, inte som Livscoach och Terapeut utan som Helene, dvs utifrån en personlig aspekt.

Jag har känt en rädsla för att visa vissa delar av mig för att andra ska bedöma mig och ha åsikter. Och när min energi är låg så har jag oftast dragit mig undan för att jag inte tycker att jag har nåt vettigt att förmedla då men det tänker jag inte göra längre. Alla har vi dagar med lägre energi, även jag och min utmaning är att blogga även då så ni får lära känna den sidan av mig också.

Min målsättning är att dela något med er varje dag, och oavsett min status. Om jag har en dag med låg energi så kommer det speglas och präglas i det jag delar med mig, likaså när energin och inspirationen är hög så kommer de inläggen troligtvis vara med upplyftande.

Min intention med detta är att vara så autentisk som möjligt för mitt eget läkande och lärande och förhoppningsvis inspirera dig som läser att våga vara du, våga stå mer i din kraft och vara mer sann mot dig själv.

Med värme <3
Helene

Du kanske även gillar