Känns som jag vaknat upp …

ensam är stark men tillsammans är vi

Känns som jag vaknat upp ……
efter flera månaders ”dvala”. När kaoset i världen drog igång så drogs jag inåt i mig själv. Hela jag ville ”bara vara”, så som jag brukar känna på hösten då det är dags att ta det lite lugnare med en kopp te och en bok vid öppna spisen.
Jag har väntat på att inspirationen och energin ska infinna sig men den gjorde aldrig det. Vecka ut och vecka in gick. Jag mådde bra, men saknade att känna mig inspirerad. I normala fall så har jag dessa dagar lite då och då men ytterst sällan vecka ut och vecka in!

Behöver jag nämna att motivationen för att träna var ännu lägre än normalt? Och ovanpå det så har det portionerna ökat i storlek, det är ju så gott med mat! Så den sista månaden har jag känt mig tyngre och märkt att kroppsvolymen ökat.
Så i förra veckan bestämde jag mig för att nu får det vara nog! Jag vägrar gå upp alla kilon jag gått ner och hamna på tre-siffrigt igen.
Jag var så jäkla omotiverad men jag gjorde det ändå: jag ställde mig på löpbandet! Och LED. Det var så jäkla tråkigt! och jag kunde tänka på tusen andra saker jag ville göra istället. Men jag knatade på i de 30 minuterna som jag beslutat mig för att gå. Jag kände inte den där nöjd-känslan efteråt som jag brukar göra heller. Men TROTS att jag saknat motivation så har jag fortsatt gå varje dag och det är jag stolt över!

I samband med detta så har jag minskat på portionerna och ökat på mängden grönsaker vid varje måltid. Det känns riktigt bra!
Under den här tiden av ”dvala” har jag läst mycket och den bok som betytt mest är Attraktionskraften med Gabby Bernstein. När jag rycktes med i oro och rädslor över det som pågår i världen just nu så fick hon mig tillbaka till min livsglädje och inre tillit. Hennes morgonmantra är helt underbart:

”Min kropp är utvilad och mina tankar klara
Jag börjar min dag med positiva tankar och positiv energi
Jag är inspirerad, öppen och klartänkt
Min dag flyter lätt och enkelt
Människor stödjer mig under hela min dagUniversum stödjer mina önskningar idag
Jag är öppen för att ta emot härliga upplevelser
Jag är inspirerad och energisk
Kreativa möjligheter finns tillgängliga för mig
Ingenting håller mig tillbaka
Jag agerar med klarhet och tilltro
Jag är frisk, jag mår bra och jag är full av liv
Idag är en fantastisk dag
Jag förmedlar glädje till andra människor
Jag bär med mig ljuset vart jag än går
Jag är en positiv kraft i världen
Allt är väl”
Igår startade hon en 21 dagars meditations challenge som jag hänger med på så meditation är numera en daglig rutin för mig. Och det känner jag är så värdefullt!

Guess what? IDAG känner jag mig inspirerad! WOW!! ÄNTLIGEN! Och pricken över i:t är att idag fick jag en bok som jag längtat efter: ”En kurs i mirakler Avkodad” av Pam Grout. Det var när jag läst första lektionen i den som jag kände mig inspirerad till detta inlägg. Jag kommer läsa en lektion per dag och min tanke är att skriva om det, om inspirationen finns förstås 😉

Till dig som orkat läsa ända hit och också letar efter inspirationen, livskraften, glädjen. Läs Attraktionskraften eller hitta en person som kan hjälpa dig att lyfta dig. Det är mycket lättare att inspirera någon annan än sig själv. Om du tycker det är svårt att be om hjälp, tänk på att den du ber om hjälp får känna sig behövd.

Ta hand om er!

Med kärlek
Helene

Du kanske även gillar