Och så kom den dagen ….

.. då jag inte kommer på nånting vettigt att skriva! Jag har minst 3 utkast sparade på teman som jag gillar men orden kommer inte och känslan finns inte där. Jag lägger ner, känner att då får det vara så. Om känslan inte finns så får det vara. Jag väntar med att skriva nåt helt enkelt.

Så jag bestämmer mig för att bada i utespat. Jag sätter på samma musik som jag brukar men jag är inte nöjd! Jag väljer nåt annat och Bang! Där satt den! WOW! Känslan slår mig som en käggla! Medans jag flyter runt (har lagt mig på rygg och bara flyter) så rinner tårarna. Innan jag skriver mer så vill jag att om du har möjlighet lyssnar till musiken, framförallt i början och slutet. Jag vill säga att jag lyssnar inte alltid på orden/texten utan för mig är sången och musiken det som ger känslan. Har du svårt för det så lyssna bara på början och slutet, det är det som är mest stämningsfullt.

När jag ligger där på rygg och flyter runt i det 38:gradiga vattnet och ser himlen som mörknar ovanför mig så är känslan: ”Ok änglarna, kom och hämta mig om det är dags. Stunden är magisk.”

Jag har ingen aning om var det kom ifrån för jag är f-n inte klar med detta liv! Men känslan var magisk ..

Nu, i detta skede hade jag satt mig upp och höll på som bäst med att torka tårarna som fullständigt flödade. Mina tankar nu handlade om att: ”Va fan, jag är inte klar med detta liv! Vad handlar det här om?!”

Då kom nästa låt. Jag vet att jag sökte på den själv och startade den men jag vet inte var ifrån den kom, mer än att det kom från en känsla. Nåväl, gott folk. Här kommer nästa låt. Och får jag bestämma så vill jag att ni precis som jag lyssnar till låten och njuter, så vackert.


Tankarna gick direkt till på mina små barnbarn, mina döttrar och min sambo som behöver mig. Jag vet att jag behövs, att min närvaro gör skillnad. Och då helt plötsligt förstod jag vad allt handlade om!

Att värdesätta de personer vi har i livet som vi älskar och uppskattar! Här och nu! Inte imorgon, inte igår: NU!

Och, att fundera på det du irriterar dig på eller stör dig på, är det så viktigt? Fråga dig själv: Vad gör det här om hundra år? Är det ens nån som skulle bry sig? Och kanske är det rentav så att det egentligen handlar om dig? En sida hos dig som du inte riktigt vill erkänna ….

Vi tycker att andra ska bete sig som vi anser men egentligen handlar Ditt Liv om Dig och att Andra ska leva Sitt Liv.

Möts vi på vägen i kärlek och omtanke så är det underbart! Men om vi inte möts utan det är långt ifrån så är det okej, kärlek och omtanke i det också.

Jag är dålig på att höra av mig till mina nära och kära. Och sista månaderna har jag haft så mycket att göra och då blir det ännu sämre och jag mår inte bra av det. I en unik forskningsstudie följde man ett antal män från det de var unga till livets slutskede, efter ett tag ingick även deras fruar i studien. Den är unik för att den pågick så länge, eventuellt så pågår den än idag. Jag är osäker på det. Men det jag ville berätta om den är att vid livets slutskede så var svarade alla samma sak på frågan: ”Vad är viktigast för att vara lycklig?” Svaret var: ”Relationer.”
För att uppnå fullkomlig lycka behöver vi kärleksfulla och omtänksamma relationer, där det är tillåtet att vara den vi är.


Uppdatering: På fredag kommer mina barnbarn och döttrar på middag och fredagsmys! <3 Känner mig lycklig och glad att jag bestämde mig för att göra det trots fullt upp i veckan och utbildning i helgen. Jag får energi av att umgås med dem, ni vet sån där go-känsla av lycka som fyller hjärta och själ. <3


Med värme<3

HL-Autograf
Du kanske även gillar