Det är inte så jävla lätt!

Gruppterapi

Det jag menar är att det är inte så lätt att förändra det som inte fungerar i livet. Oavsett om det handlar om att byta jobb, lämna sin partner, sätta gränser, följa den inre längtan, stå upp för sig själv eller vad det än är som man vill förändra så kan din bakgrund vara orsaken till att du har så svårt att genomföra det.

När man aldrig fått vara sig själv, aldrig fått välja sig själv eller sina behov, aldrig fått ha gränser, aldrig fått känna sig älskad för den man är, man ska alltid finnas för andra, ta mer ansvar än man behöver för allt och andra, prestera för att få bli synlig, aldrig lärt sig lita på sina känslor, inte fått vara sin egen auktoritet, aldrig blivit bekräftad för den man är, bära på skam för den man är och skuld för hur andra mår ……. Nä, då är det inte så jävla lätt att bara ändra på det. Vill du veta varför?

För att det finns ett inre barn som fullständigt ”kidnappar” dig med sin skam, sina rädslor, sin skuld, sin övergivenhet, sin sorg, sin ensamhet, sin besvikelse, sin otillräcklighet, sin maktlöshet, sin uppgivenhet, sina trauman och traumabindningar, smärtan över att det fanns ingen där …….

Hur gör man för att komma ur detta?

1. Skapa förståelse för vad du har varit utsatt för, sluta förneka att personer du älskar har skadat dig och kanske fortfarande gör utan att lägga skulden på någon för du som vuxen har ansvar för dig själv. Läs på eller kolla Youtube om narcissister och medberoende, narcissistens metoder, övergreppscykel och traumabindningar.

2. Ta hjälp att läka trauman och smärtsamma upplevelser. ICT har transformerat mig till den jag var ämnad att vara i detta liv innan livet ”hände” mig. Jag är inte färdigläkt men mitt liv är inte längre anpassat efter andras behov och jag är fri att följa min inre röst och längtan.

3. Stanna i det som känns och som du undvikit hela ditt liv. Det gör du genom att ta hand om ditt inre barn för det är då läkningen sker dvs när ditt inre barn får känna sig t.ex. övergiven utan att du försöker gå till ett ”happy place”. Det som triggar känslan har redan hänt men det undermedvetna har inget tidsperspektiv så det som hände för väldigt länge sen känns som det hände igår. Men kom ihåg, dina känslor kan inte skada dig. Det som känns har redan hänt.

Nä, det är inte så jävla lätt men det går trots en tung ryggsäck. Med en tung ryggsäck är det lätt att hamna i offret, och ja du är kanske ett offer men du som är vuxen har ansvar för ditt liv. Genom att inse att du är ansvarig för dig och hur ditt liv ser ut så återtar du kraften att också förändra ditt liv.

Med värme<3

HL-Autograf

Du kanske även gillar