ICT och trauma

ICT som står för Instant Change Therapy är djupgående verktyg med oerhört snabba resultat. Du behöver inte gå i ändlösa terapi-sessioner för att få hjälp med att släppa på trauman.

Om detta skapat en nyfikenhet är du varmt välkommen att skriva till mig

Klienter berättar:

”Några rader till dig som, precis som jag gjorde för ett tag sedan, satt o funderade om ICT var något för mig. Ta dig tid att läsa detta.

Hade just lämnat ett destruktivt förhållande o hade många smärtsamma upplevelser i min ryggsäck. Saker som gjorde mig till en hårdare o inte så lycklig människa. Saker som jag fått till mig var sant. Till slut stod jag inför faktum. Fortsätter jag på detta viset så kommer jag inte att bli så mycket äldre. Varken kroppen eller själen ville leva längre. Inte för att jag var självmordsbenägen eller så. Bara ingen ork att kämpa vidare.

Kom då i kontakt med Helene Lilja o hängde lite motvilligt med på gruppterapi. Den första gången kände jag ett motstånd att lämna ut mig till totala främlingar. Men detta var ju inga främlingar. De var precis som jag, människor med liknande upplevelser o sår. Stundtals en spegelbild av mig själv, fast med lite andra funderingar o tankesätt. En annan vinkel på samma problem. Lärde mig massor av att bara lyssna.

Den värme Helene spred i denna grupp gjorde det så enkelt, till o med att förlika sig med smärta, blev enklare. Trodde ALDRIG på ett tillfrisknande. Mitt mål var att inte må lika dåligt. Kunde aldrig gissa på hur det skulle bli. Känna lättnaden i kroppen efter varje terapistund. Jag kände mig lättare o lättare.

Tack vare Helenes uppmärksamhet, så fick jag löst upp den knut som suttit där sedan 12 år tillbaka. Trodde aldrig jag skulle bli fri från den. Men här sitter jag nu 18 timmar senare med en så lätt själ, ett varmt hjärta. Jag har slutligen kunnat förlåta mig själv. Släppt på all agg jag har burit omkring på. Allt klankande på mig själv. Först nu fick jag en glimt av, vilket mörker jag befunnit mig i.

Kan inte nog tacka Helene för att ha hjälpt mig få ljuset o styrkan tillbaka. Viljan att kämpa vidare. Ska bli så intressant att se vart ICT för mig vidare. Det enda jag är säker på är att det kommer bara bli ljusare, lättare o jag kommer att kunna älska mig själv igen. Tack snälla snälla Helene ❤️❤️. Du har räddat mig på fler sätt än du anar. ❤️

”När jag först fick höra talas om ICT lät det lite för enkelt att kunna få resultat så snabbt och enkelt. När terapin startade började det sakta krypa fram till mig att detta inte skulle vara så enkelt som jag trott utan att det skulle ta mycket av min kraft. Minnen började dyka upp från barndomen, såna som gjorde fruktansvärt ont att minnas men samtidigt var det en stark känsla av att allt detta måste upp till ytan! Det är nu eller aldrig tänkte jag flera gånger och såg framemot varje session med skräckblandad förtjusning.

Terapin jobbade på i kroppen nån dag innan redan och nån dag efter. Men, det som jag började märka vart efter var hur jag förändrades, började se saker på ett mycket tydligare sätt, och hade inget behov av att försvara mig tex i konfliktsituationer, utan kunde hålla mig lugn. Tidigare var jag snabb att döma, försvara ”mitt rätt” slå bakut, bli arg sur o grinig. Har inte varit varken sur eller grinig efter terapin började.

Jag har även fått förbättrad fysisk hälsa med bla mycket mindre värk i kroppen, speciellt i händer där jag har artros, ryggen är mycket bättre och jag känner mig energisk och pigg o glad.

Jag kan med säkerhet påstå att denna terapiform och du Helene med din starka intuition, värme och igenkänning har varit den livboj jag behövde för att orka fortsätta med mitt liv. Har varit på väg att ge upp många gånger men idag känner jag stor nyfikenhet och lust att utforska de åren jag har kvar på denna jord.

Jag är dig evigt tacksam för denna ovärderliga gåva du gav mig. Tack Helen 🙏❤️✨☀️❤️

”Stort tack Helene för att du kom in i mitt liv! Bad universum om hjälp att komma vidare och jag vann 3 månaders ICT terapi.
Det har varit en otrolig bra resa. Det har skett så mycket som jag inte kan förklara, har svårt att sätta ord på mina känslor och reaktioner. Jag har aldrig gjort det på riktigt alltså! Inte vågat, kunnat eller aldrig satt mig först. Har alltid tänkt på omgivningen och hjälpt till även om dom inte bett om det. Det har gått per automatik. Varit präglad och medberoende av bla skam och skuld.
Jag har satt ”livet” i min kropp mina upplevelser, trauman , tankar och känslor mm det har lett till att jag har bla värk och förlamning i höger sida. Läkarna tror att allt beror på depression. Visst allt skit leder nog till det också. Men jag har upptäckt att det inte räcker att bara prata om saker man måste våga känna och erkänna vad det gör med en. Erkänna den lilla flickans rädsla eller behov av bli sedd och omhuldad och kunna släppa det. Helene är fantastiskt!
Det har varit starka sessioner med skratt och gråt och befrielse och förändring. Magiskt kan jag bara säga!! Jag känner mig glad och hoppfull inför framtiden. Vet att det är mitt ansvar att leva utifrån mitt hjärta och nu har jag släppt på så mycket som bromsat mig. Jag vaknar ofta smärtfri nu. Visst det är mera att ta itu med men jag har fått hjälp på vägen. Tusen tack Helene. ❤️

Du kanske även gillar