Att gå från omedveten till medveten

Transformation

Att gå från omedveten till medveten innebär en transformation.
Några ord ekar i mitt huvud: ”Äsch, så farligt var det väl inte!” och sen kittlade han mig eller på annat sätt fick mig att skratta. Det var min pappas sätt att ”stryka över” det han gjort på fyllan. Detta är inget jag minns men det dyker upp inom mig nu när jag skriver detta.


Att läka sitt medberoende är att gå från att vara omedveten till att bli medveten. Jag ser det hos mina klienter och jag har själv upplevt det, jag brukar kalla det för min transformation för det är exakt så det känns. Jag har levt mitt liv som totalt omedveten om hur det egentligen varit. Men hur kan man vara det? Hur är det ens möjligt? Svaret är manipulationer.


När vi blir manipulerade som barn så gör vi oss själva fel. Vi är lojala mot våra föräldrar, vi har inget filter som skydda oss mot andras ”sanningar”. Och vi förnekar att den vi älskar skadar oss för att vi måste helt enkelt överleva.


Det var ett helvete för mig att växa upp och jag var konstant rädd fast jag förnekade både rädslan och helvetet. Och jag skämdes för att jag inte ville leva i min familj. jag ville bli någon annan så pass att jag älskade att leka en lek som handlade om att byta kläder med min kompis och leka att jag var hon och hon var jag. Behöver jag säga att min kompis tyckte inte den leken var lika rolig ….😏


Det finns 5 försvarssystem vi anammar som barn när vi växer upp. Om vi blir sedda, känner oss trygga och älskade så faller dessa försvarssystem bort när vi växer upp och vi känner att vi duger som vi är. Men om vi växer upp i en dysfunktionell miljö så använder vi oss av dessa försvar för att överleva och då följer de med upp i vuxen ålder. Jag vill tipsa om en jättebra bok om detta, författaren heter Lise Bourbeau och boken heter ”Hela ditt inre och finn ditt sanna jag”.


Jag erbjuder ett fritt samtal till alla nya klienter. Du är varmt välkommen att kontakta mig om du vill boka en tid 🙏

HL-Autograf

Du kanske även gillar